Nissan Kicks Forum banner
21 - 29 of 29 Posts
Zaktualizuj swoje oprogramowanie lub zresetuj je do ustawień fabrycznych, można to zrobić za pomocą ustawień radia, to zadziałało u mnie w przypadku Kicks 2024, USB przestały działać dwa tygodnie po tym, jak zjechałem nim z parkingu.

Zaktualizuj oprogramowanie lub zresetuj je do ustawień fabrycznych, można to zrobić za pomocą ustawień radia, to zadziałało u mnie w przypadku Kicks 2024, USB przestały działać dwa tygodnie po tym, jak wyjechałem nim z salonu.
Które oprogramowanie wymaga aktualizacji? Mój 2-tygodniowy 2024 zrobił to samo już dwa razy. Jednostka centralna mówi, że żadne aktualizacje bezprzewodowe nie są dostępne/oczekujące.

Wymuś ponowne uruchomienie jednostki centralnej (przytrzymaj przycisk zasilania radia przez około 5 sekund), aby rozwiązać problem.

Które oprogramowanie wymaga aktualizacji? Mój 2-tygodniowy model 2024 zrobił to samo już dwa razy. Jednostka centralna mówi, że żadne aktualizacje bezprzewodowe nie są dostępne/oczekujące.

Wymuszenie ponownego uruchomienia jednostki centralnej (przytrzymanie przycisku zasilania radia przez około 5 sekund) rozwiązuje problem.
Dealer wymusza aktualizację za pomocą pendrive'a USB, a nie aktualizacji bezprzewodowych, a jeśli problem nadal występuje, konieczna jest wymiana jednostki centralnej systemu informacyjno-rozrywkowego i programu.

diler wymusza aktualizację za pomocą pendrive'a, a nie aktualizacji bezprzewodowych, a jeśli problem nadal występuje, konieczna jest wymiana jednostki centralnej systemu informacyjno-rozrywkowego i programu.
Ponownie mam ten problem z USB. Czy masz więcej informacji na temat tej aktualizacji oprogramowania od dealera; numer wersji oprogramowania lub biuletyn serwisowy, do którego mój dealer może się odwołać?

Każdy wie, że technik serwisowy zignoruje to jako problem, którego nie można powtórzyć, lub powie mi, żebym kupił nowy kabel. TSB lub inne informacje byłyby pomocne.

Cześć wszystkim!

Mam '23 SR, który nie ma jeszcze nawet 1000 mil. Nagle oba porty USB z przodu przestały działać. W ogóle nie rejestrują, że kabel jest podłączony. Próbowałem obu portów z różnymi kablami. Myślałem, że może przepalony bezpiecznik, ale światła wokół portów nadal się świecą, więc nie wiem. Jakieś pomysły?
Cześć, mam '23 Kicks z tym samym problemem. Udało mi się skłonić sklep do obejrzenia go, wymienili moje porty. Ale niecałe 2 tygodnie później mam ten sam problem. Więc znowu zaniosę go do nich. Myślę, że to problem z okablowaniem.

Problem występuje od dziś rano. Ani USB, ani USBC nie działały. Samochód był wyłączony przez cały dzień w pracy. Dziś po południu wciąż ten sam problem. Przytrzymano przycisk zasilania, aby zresetować. Radio zresetowane, wciąż problem. Sprawdzono wszystkie bezpieczniki, wszystkie wyglądają dobrze. Czy ktoś znalazł przyczynę?

ten sam problem Ani USB nie działa (ani C, ani A) Porty USB z tyłu działają. Używam przodu do CarPlay. Czy to może być problem z aktualizacją oprogramowania?
nie, to może być problem z połączeniem, jeśli często używasz portów, mają one ograniczoną liczbę wtyczek i wyjść, możesz kupić porty online, eBay itp. i zainstalować je samodzielnie.. jeśli nie, to twój kabel, zdobądź lub użyj fabrycznego kabla, który był dostarczony z twoim telefonem komórkowym... jeśli nie, to radio, a jeśli to radio, możesz udać się do dealera i odświeżyć oprogramowanie układowe, jeśli nie, to radio, a to drogie, jeśli nie, to radio z rynku wtórnego.. i potrzebujesz modułów, aby zachować elementy sterowania kierownicą, potrzebujesz modułów do radia xm itp. może to kosztować od 1500 do 2000 dolarów

21 - 29 of 29 Posts